espa banner

Υγεία

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Υγείας.

Κορονοϊός: Η σύσκεψη στο Μαξίμου φέρνει αυστηροποίηση των μέτρων

Η αύξηση των κρουσμάτων έφερε ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου, με συνέπεια να συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη, όπου θα αποφασιστεί η αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού μετάδοσης του ιού.

Κορονοϊός: Ελπίδες ΠΟΥ για μαζική παραγωγή του εμβολίου μέσα στο 2020

 Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ελπίζει ότι μπορούν να παραχθούν εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις εμβολίου φέτος και 2 δισεκ. δόσεις το 2021

Κρίσιμη συνάντηση για το Φάρμακο: Ετοιμάζεται σημαντική αλλαγή στα εμβόλια!

Εβδομάδα εξελίξεων για τη φαρμακευτική πολιτική αποδεικνύεται η τρέχουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες του News4Health, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ξεκίνησε τις διαδικασίες για αλλαγές στο φάρμακο, με το πρώτο «κεφάλαιο» να αφορά στα εμβόλια.

Τι μέλλει γενέσθαι με το τέλος εισόδου 25% για τα νέα φάρμακα

Πονοκέφαλος τριετούς διάρκειας για τις εταιρίες και ανάχωμα για την είσοδο νέων, καινοτόμων φαρμάκων στην αγορά αποτελεί το τέλος εισόδου 25%. Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει δεσμευτεί για την αναθεώρηση του. Πότε όμως αναμένεται;

Κορονοϊός: 73 χώρες κινδυνεύουν να ξεμείνουν από φάρμακα κατά του HIV

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η πανδημία έχει πλήξει τη δυνατότητα πολλών χωρών για πρόσβαση σε φάρμακα κατά του HIV.

Αυξημένα τα χρέη προς τις Φαρμακευτικές Εταιρείες

Στα 780,15 εκατ. ευρώ ανέρχονται ήδη τα χρέη νοσοκομείων και ΕΟΠΥΥ προς τις φαρμακευτικές εταιρείες, όταν στα τέλη του 2019 το ποσό ανερχόταν σε 590,5 εκατ. ευρώ.

Ο κίνδυνος έκθεσης στον ήλιο και τα οφέλη της αντηλιακής προστασίας

Ο Ενιαίος Δημοοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης παρέθεσε μία σειρά από οδηγίες αντηλιακής προστασίας.

Κορονοϊός: Υψηλό το ρίσκο μετάδοσης στα γυμναστήρια - Τι είπε ο Δ. Χατζηγεωργίου για τα ξενοδοχεία

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, ο Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Δημήτρης Χατζηγεωργίου, σχολίασε τις πιθανότητες πρόωρων ανοιγμάτων των ξενοδοχείων και γυμναστηρίων στο πλαίσιο του ανοίγματος την οικονομίας. Ο κ. Χαζτηγεωργίου αναφέρθηκε και στα σημάδια από τη μέχρι στιγμής πορεία της νόσου.

Κορονοϊός Ελλάδα: Χαμηλά οι νοσηλείες και τα κρούσματα σε ευπαθείς ομάδες

Το σύνολο των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα ανέρχεται σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ σε 3.458. Ωστόσο η αναλογία κρουσμάτων - νοσηλευομένων στη χώρα μας παραμένει χαμηλή, σε σχέση με τα διεθνή δεδομένα.

Επιδημιολόγος: Θέμα χρόνου το δεύτερο κύμα κορονοϊού

 Θέμα χρόνου είναι ενα δεύτερο κύμα πανδημίας, σύμφωνα με τον Τάκης Παναγιωτόπουλο, μέλος της επιτροπής του του Υπουργείου Υγείας. Δεν απέκλεισε το να επιβληθεί ξανά καραντίνα.

Koρονοϊός: Τα πρώτα αποτελέσματα των τεστ από τις εισερχόμενες πτήσεις μετά το άνοιγμα του τουρισμού

Ο τουρισμός στην Ελλάδα άνοιξε χθες (1/7) με την άφιξη εισερχόμενων πτήσεων σε ελληνικά περιφερειακά αερδοδρόμια, όπου πραγματοποιήθηκαν διαγνωστικά τεστ κατά του COVID-19, με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι θετικά.

Σήμα κινδύνου από την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία για το clawback

Νέα αύξηση 46% καταγράφει το clawback το 1ο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα! «Τιμωρούν την ελληνική φαρμακοβιομηχανία οι υποχρεωτικές επιστροφές», αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), σε επιστολή στα Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών.

Προβληματισμός για τη διεξαγωγή φυσικών συνεδρίων χωρίς ειδικά πρωτόκολλα

Σύμφωνα με απόφαση του κράτους από την 1η Ιουλίου, επιτρέπεται και πάλι η διεξαγωγή φυσικών συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, κάτι που προκάλεσε την ανησυχία του Σύνδεσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO)

Τι είναι ο δείκτης διασποράς «k» – Γιατί είναι σημαντικός

Διάσημος έχει γίνει πια -και στην Ελλάδα- ο δείκτης αναπαραγωγής/μετάδοσης R0 που δείχνει πόσο γρήγορα μια επιδημική νόσος όπως η Covid-19 εξαπλώνεται στον πληθυσμό, με βάση τον υπολογισμό του πόσους άλλους ανθρώπους μολύνει ένας φορέας του ιού. Όσο πιο κάτω από το ένα (1) είναι το R0, τόσο καλύτερα (στην Ελλάδα σήμερα βρίσκεται πολύ χαμηλά, περίπου στο 0,37).

COVID-19: Πόσο θα κοστίζει η θεραπεία με ρεμντεσιβίρη

Στα $2.340 ανά ασθενή προσδιορίζει η Gilead το κόστος πενθήμερης θεραπείας με ρεμντεσιβίρη ανά ασθενή. Με μια ανοικτή επιστολή ο Πρόεδρος και CEO  της Gilead Sciences  Daniel O’Day, απαντάει στο ερώτημα που έχει απασχολήσει αναλυτές, φορείς και κυβερνήσεις, ειδικά μετά τα θετικά αποτελέσματα των κλινικών μελετών: πόσο θα κοστίζει η θεραπεία με ρεμντεσιβίρη (remdesivir).

5 τρόποι να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου

Το να τρως τα νύχια σου είναι φαινομενικά μια άκακη συνήθεια. Ή έστω μια συνήθεια που όσοι έχουν, συχνά δεν κάνουν ποτέ την προσπάθεια να κόψουν. Στην πραγματικότητα όμως είναι μια συνήθεια ανθυγιεινή (ειδικά σε εποχή πανδημίας) και αντιαισθητική για την όψη των δαχτύλων σου, αλλά και ένα συχνά αποκρουστικό θέαμα για όσους σε βλέπουν να τα τρως. Πώς μπορείς λοιπόν να το κόψεις;

Ο χάρτης των νέων κρουσμάτων : Επέστρεψε στην Καστοριά ο κορονοϊός

Η χαρτογράφηση των 22 σημερινών κρουσμάτων εμφανίζει 4 νέα κρούσματα στην Καστοριά. Η πλειονότητα των νέων κρουσμάτων είναι ωστόσο εισερχόμενα από το εξωτερικό.

Κορονοϊός: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει ικανοποίηση για τις κατευθυντήριες γραμμές του ECDC

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) δημοσίευσε κατευθυντήριες γραμμές προς τα κράτη μέλη για την επιτήρηση της νόσου COVID 19 στις δομές μακροχρόνιας φροντίδας.

Ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ στο News4Health για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών: Ξεπεράστηκαν αγκυλώσεις ετών λόγω COVID-19

Ήταν ένα πραγματικά μεγάλο στοίχημα, το στοίχημα με τους άστεγους χρήστες και τη μείωση της βλάβης, που τελικά ως φαίνεται ότι κερδίσαμε, αναφέρει στο News4Health ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, υπογραμμίζοντας πως η πίεση από την πανδημία του COVID-19 επιτάχυνε τις διαδικασίες για την υλοποίηση προγραμμάτων που εκκρεμούσαν για μεγάλο διάστημα.

Ημικρανίες: Ποια βότανα τις καταπολεμούν

Αν ανήκετε και εσείς στα εκατομμύρια των ανθρώπων που υποφέρουν από συχνές ημικρανίες, τότε γνωρίζετε από “πρώτο χέρι” το πόσο δύσκολο είναι να βρει κανείς ανακούφιση. Σύμφωνα με έρευνες, το 90% των ατόμων που έχουν ημικρανίες αντιμετωπίζουν τόσο έντονα συμπτώματα, ώστε αδυνατούν να εργαστούν ή να λειτουργήσουν φυσιολογικά εκείνες τις ώρες της “κρίσης”.

Ανοίγει ο δρόμος για αύξηση των ακτινοθεραπειών στα δημόσια νοσοκομεία

Σε σημαντική μείωση της αναμονής για ακτινοθεραπείες ασθενών με καρκίνο στα δημόσια νοσοκομεία ευελπιστεί πως οδηγήσουν οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας νοσοκομείων, που εισάγονται με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Πώς επηρεάζουν τα τυριά την χοληστερίνη – Ποια τυριά είναι καλύτερα

Το τυρί και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα συγκαταλέγονται στα τρόφιμα που είναι πιθανό να αυξήσουν το επίπεδο χοληστερόλης ενός ατόμου. Το πόσο την αυξάνουν εξαρτάται από το είδος του τυριού.

Εκτός ελέγχου η δαπάνη για τα φάρμακα: Απειλείται η δημόσια υγεία προειδοποιούν οι επιχειρήσεις του κλάδου

Κόκκινο συνεχίζει να χτυπάει η εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη, η οποία έκλεισε το 2019 με υπέρβαση που ξεπερνάει τα 786 εκατ. ευρώ! Οι ατελέσφορες πολιτικές που εφαρμόζονται απειλούν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και του συστήματος δημόσιας υγείας, προειδοποιεί ο κλάδος.

FDA: Πώς θα ψωνίσετε με ασφάλεια στο σούπερ μάρκετ

Η επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ για την αγορά τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης έχει γίνει για κάποιους απαγορευτική λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους οικείους σας, πρέπει να ακολουθείτε τα εξής:

Ο χρυσός λογαριασμός για φάρμακα : Πόσα πλήρωσαν οι πολίτες το 2019

Σχεδόν 1,6 δισ. ευρώ κατέβαλαν οι πολίτες για την αγορά φαρμάκων, συνταγογραφούμενων και μη, το 2019.

Κορονοϊός: Ελληνική μελέτη – Ανησυχητική μείωση των επισκέψεων σε νοσοκομεία για σοβαρά περιστατικά

Μαζί με τα αυστηρά μέτρα περιορισμού που υιοθετήθηκαν κατά της πανδημίας του νέου κορονοϊού, πολλά υγειονομικά συστήματα αναδιοργανώθηκαν για να αντιμετωπίσουν την τεράστια αύξηση των ασθενών που πάσχουν από COVID-19.

Δυσμενείς οι προβλέψεις για το Φάρμακο: Το 2022 η ιδιωτική δαπάνη θα είναι μεγαλύτερη της δημόσιας!

Σταθερά μεγαλύτερη θα είναι η οικονομική συμβολή των φαρμακευτικών εταιρειών στη συνολική φαρμακευτική δαπάνη, με αποτέλεσμα από το 2022 και μετά να καταβάλλουν περισσότερα για τη φαρμακευτική κάλυψη οι ιδιώτες, δηλαδή οι επιχειρήσεις αλλά και οι πολίτες, παρά το κράτος.

Κικίλιας: Θα στηρίξουμε το ΕΣΥ - Ακούσαμε τους ειδικούς για τα σχολεία

Σε καθημερινή βάση θα παρακολουθείται η καμπύλη του κορονοϊού καθώς αίρονται σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα, δήλωσε το πρωί της Τετάρτης (29/04) ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Καλοκαιρινά μπάνια: Ωτορινολαρυγγολόγοι προειδοποιούν για τον κίνδυνο για τους μικρούς κολυμβητές

Την προσοχή των κολυμβητών, κυρίως των μικρών, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού εφιστούν οι Ωτορινολαρυγγολόγοι, γιατί όπως τονίζουν καραδοκούν πολλές μολύνσεις, με βασική την εξωτερική ωτίτιδα, γνωστή και ως το «αυτί του κολυμβητή».

Κορονοϊός: Μεταδίδεται μέσω της σεξουαλικής επαφής; Τι δείχνει νέα έρευνα

Ο νέος κορονοϊός δεν φαίνεται να καταλήγει στο σπέρμα του άνδρα και να μεταδίδεται μέσω αυτού, όπως δείχνει αμερικανο-κινεζική μελέτη. Αυτή η διαπίστωση είναι καθησυχαστική σε έναν βαθμό, χωρίς, πάντως, να σημαίνει ότι γενικότερα η εγγύτητα της σεξουαλικής επαφής δεν κρύβει κινδύνους μετάδοσης του ιού.

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Υπ. Φιλ. Δραγούμη 11

Τ.Κ: 54635

Ώρες Κοινού: Κατόπιν Ραντεβού

Κινητό:6981214565

email: info@elenimichala.com