espa banner

Υγεία

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Υγείας.

Αυξημένα τα χρέη προς τις Φαρμακευτικές Εταιρείες

Στα 780,15 εκατ. ευρώ ανέρχονται ήδη τα χρέη νοσοκομείων και ΕΟΠΥΥ προς τις φαρμακευτικές εταιρείες, όταν στα τέλη του 2019 το ποσό ανερχόταν σε 590,5 εκατ. ευρώ.

Ημικρανίες: Ποια βότανα τις καταπολεμούν

Αν ανήκετε και εσείς στα εκατομμύρια των ανθρώπων που υποφέρουν από συχνές ημικρανίες, τότε γνωρίζετε από “πρώτο χέρι” το πόσο δύσκολο είναι να βρει κανείς ανακούφιση. Σύμφωνα με έρευνες, το 90% των ατόμων που έχουν ημικρανίες αντιμετωπίζουν τόσο έντονα συμπτώματα, ώστε αδυνατούν να εργαστούν ή να λειτουργήσουν φυσιολογικά εκείνες τις ώρες της “κρίσης”.

Κορονοϊός: Υψηλό το ρίσκο μετάδοσης στα γυμναστήρια - Τι είπε ο Δ. Χατζηγεωργίου για τα ξενοδοχεία

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, ο Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Δημήτρης Χατζηγεωργίου, σχολίασε τις πιθανότητες πρόωρων ανοιγμάτων των ξενοδοχείων και γυμναστηρίων στο πλαίσιο του ανοίγματος την οικονομίας. Ο κ. Χαζτηγεωργίου αναφέρθηκε και στα σημάδια από τη μέχρι στιγμής πορεία της νόσου.

Πώς επηρεάζουν τα τυριά την χοληστερίνη – Ποια τυριά είναι καλύτερα

Το τυρί και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα συγκαταλέγονται στα τρόφιμα που είναι πιθανό να αυξήσουν το επίπεδο χοληστερόλης ενός ατόμου. Το πόσο την αυξάνουν εξαρτάται από το είδος του τυριού.

Επιδημιολόγος: Θέμα χρόνου το δεύτερο κύμα κορονοϊού

 Θέμα χρόνου είναι ενα δεύτερο κύμα πανδημίας, σύμφωνα με τον Τάκης Παναγιωτόπουλο, μέλος της επιτροπής του του Υπουργείου Υγείας. Δεν απέκλεισε το να επιβληθεί ξανά καραντίνα.

FDA: Πώς θα ψωνίσετε με ασφάλεια στο σούπερ μάρκετ

Η επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ για την αγορά τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης έχει γίνει για κάποιους απαγορευτική λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους οικείους σας, πρέπει να ακολουθείτε τα εξής:

Σήμα κινδύνου από την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία για το clawback

Νέα αύξηση 46% καταγράφει το clawback το 1ο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα! «Τιμωρούν την ελληνική φαρμακοβιομηχανία οι υποχρεωτικές επιστροφές», αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), σε επιστολή στα Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών.

Κορονοϊός: Ελληνική μελέτη – Ανησυχητική μείωση των επισκέψεων σε νοσοκομεία για σοβαρά περιστατικά

Μαζί με τα αυστηρά μέτρα περιορισμού που υιοθετήθηκαν κατά της πανδημίας του νέου κορονοϊού, πολλά υγειονομικά συστήματα αναδιοργανώθηκαν για να αντιμετωπίσουν την τεράστια αύξηση των ασθενών που πάσχουν από COVID-19.

Τι είναι ο δείκτης διασποράς «k» – Γιατί είναι σημαντικός

Διάσημος έχει γίνει πια -και στην Ελλάδα- ο δείκτης αναπαραγωγής/μετάδοσης R0 που δείχνει πόσο γρήγορα μια επιδημική νόσος όπως η Covid-19 εξαπλώνεται στον πληθυσμό, με βάση τον υπολογισμό του πόσους άλλους ανθρώπους μολύνει ένας φορέας του ιού. Όσο πιο κάτω από το ένα (1) είναι το R0, τόσο καλύτερα (στην Ελλάδα σήμερα βρίσκεται πολύ χαμηλά, περίπου στο 0,37).

Κικίλιας: Θα στηρίξουμε το ΕΣΥ - Ακούσαμε τους ειδικούς για τα σχολεία

Σε καθημερινή βάση θα παρακολουθείται η καμπύλη του κορονοϊού καθώς αίρονται σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα, δήλωσε το πρωί της Τετάρτης (29/04) ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

5 τρόποι να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου

Το να τρως τα νύχια σου είναι φαινομενικά μια άκακη συνήθεια. Ή έστω μια συνήθεια που όσοι έχουν, συχνά δεν κάνουν ποτέ την προσπάθεια να κόψουν. Στην πραγματικότητα όμως είναι μια συνήθεια ανθυγιεινή (ειδικά σε εποχή πανδημίας) και αντιαισθητική για την όψη των δαχτύλων σου, αλλά και ένα συχνά αποκρουστικό θέαμα για όσους σε βλέπουν να τα τρως. Πώς μπορείς λοιπόν να το κόψεις;

Κορονοϊός: Μεταδίδεται μέσω της σεξουαλικής επαφής; Τι δείχνει νέα έρευνα

Ο νέος κορονοϊός δεν φαίνεται να καταλήγει στο σπέρμα του άνδρα και να μεταδίδεται μέσω αυτού, όπως δείχνει αμερικανο-κινεζική μελέτη. Αυτή η διαπίστωση είναι καθησυχαστική σε έναν βαθμό, χωρίς, πάντως, να σημαίνει ότι γενικότερα η εγγύτητα της σεξουαλικής επαφής δεν κρύβει κινδύνους μετάδοσης του ιού.

Κορονοϊός: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει ικανοποίηση για τις κατευθυντήριες γραμμές του ECDC

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) δημοσίευσε κατευθυντήριες γραμμές προς τα κράτη μέλη για την επιτήρηση της νόσου COVID 19 στις δομές μακροχρόνιας φροντίδας.