espa banner

Οικονομία

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Οικονομίας.

Άρση μέτρων – Μετακινήσεις: Αγωνία για τον τουρισμό - Οι ακτοπλοίκές γραμμές που προβληματίζουν

Κορονοϊός - Άρση περιοριστικών μέτρων: Ξεκινάει σήμερα, Δευτέρα 25 Μαΐου, το τέταρτο στάδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων, το οποίο εξελίσσεται ομαλά και συνοδεύεται και αυτό όπως και τα προηγούμενα, από αυστηρά μέτρα και κανόνες.

Άκτιο-Αμβρακία: Ο αυτοκινητόδρομος που υπόσχεται να σε πάει γρηγορότερα στα Ιόνια νησιά

 Ο άξονας Άκτιο-Αμβρακία και η σύνδεσή του με τη Λευκάδα θα βελτιώσουν τη συνδεσιμότητα των περιοχών με την υπόλοιπη χώρα.

Φοροελαφρύνσεις του κορονοϊού που θα μείνουν και μετά την πανδημία - Τι εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

Ελαφρύνσεις τις οποίες εφάρμοσε η κυβέρνηση για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι πολύ πιθανόν να τις εντάξουμε στην κανονικότητά μας και στη μετά κορονοϊό εποχή, όπως διαρρέεται από κύκλους της κυβέρνησης.

Τέλος χρόνου για την έκπτωση 25% σε φόρους και δόσεις ρυθμίσεων στην Εφορία

Τελευταία  ευκαιρία να κουρέψουν κατά 25% φόρους (πλην ΦΠΑ και παρακρατούμενους φόρους) και δόσεις ρυθμίσεων έχουν σήμερα οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες εφόσον τακτοποιήσουν σήμερα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Westnet: Ενίσχυση πωλήσεων και σημαντική αύξηση κερδοφορίας κατά το οικονομικό έτος 2019

Θετικές οικονομικές επιδόσεις και ισχυρή ανάπτυξη του κύκλου εργασιών παρουσίασε το 2019 ο όμιλος Westnet, μέλος του Ομίλου Εταιρειών Olympia. Συνεχίζοντας με επιτυχία την υλοποίηση του στρατηγικού του πλάνου ο όμιλος πρωταγωνίστησε και το 2019 στον τομέα της διανομής προϊόντων και υπηρεσιών τεχνολογίας σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ερωτήματα και απαντήσεις για εργαζομένους και ανέργους στην εποχή του κορονοϊού

 Οι εργασιακοί σύμβουλοι της Κάριτας Ελλάς απαντάνε σε καίρια ερωτήματα σχετικά με τα εργασιακά. Τι ισχύει για το επίδομα ανεργίας.

Νέος μηχανισμός στήριξης της απασχόλησης

Oλες οι επιχειρήσεις των οποίων ο τζίρος μειώθηκε τουλάχιστον 20% κατά την περίοδο της κρίσης, αλλά και νέες, που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους εντός του καλοκαιριού, θα μπορούν να ενταχθούν στον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και εξειδίκευσε ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

ΟΚΕ για κορονοϊό: Απαραίτητη η ευρύτερη δυνατή συναίνεση στα μέτρα στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας

 Κείμενο Παρέμβασης της Ο.Κ.Ε. για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην οικονομία. Οι προτάσεις των κοινωνικών εταίρων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Μειωμένος ΦΠΑ: Πόσο θα πληρώνουμε τον καφέ - Οι μειώσεις στα εισιτήρια των ΜΜΜ

Πιο φθηνά θα πίνουμε το καφέ μας και τα αναψυκτικά μας από 1η Ιουνίου μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης - Μειώσεις θα δούμε και στα εισιτήρια των ΜΜΜ και του σινεμά ελαφρύνοντας έτσι το κόστος για τους εργαζομένους.

Αναστασόπουλος στο Newsbomb.gr:«Ο νόμος Κατσέλη οδηγεί σε πτώχευση- Οι δανειολήπτες απροστάτευτοι»

Δέκα χρόνια από την έναρξη της οικονομικής κρίσης και της νομοθέτησης του νόμου Κατσέλη, για ακόμα μια φορά στο παρά πέντε, συζητάμε για το τι πρέπει να γίνει με τα κόκκινα δάνεια, τους πλειστηριασμούς και το αν θα πρέπει να δοθεί παράταση στη δυνατότητα ρύθμισης των ενυπόθηκων δανείων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία λήγει την 30η Απριλίου 2020.

Συντάξεις Ιουνίου 2020: Πότε ξεκινά η πληρωμή τους - Ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία

Συντάξεις Ιουνίου 2020: Την Παρασκευή 22 Μαΐου θα ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων του Ιουνίου 2020. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020.

Πρώτη κατοικία: Το «μεταβατικό» πλαίσιο προστασίας και η επιδότηση δανείου - Ποιοι ωφελούνται

Θέμα λίγων ημερών οι ανακοινώσεις για το νέο πλαίσιο προστασίας της α΄κατοικίας, ενώ «κλείδωσαν» και τα κριτήρια για τις επιχειρήσεις που θα μοιραστούν το ένα δισ. ευρώ από την «επιστρεπτέα προκαταβολή».

Θετική η αξιολόγηση της Ελλάδας από τους θεσμούς – Ηχηρές προειδοποιήσεις για την οικονομία

Τις σημαντικές μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προκλήσεις με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπη η Ελλάδα μετά την πανδημία του κορονοϊού περιγράφει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεσή της για την έκτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα στη Βρυξέλλες.

Επίδομα 600 ευρώ: Ποιοι και πότε θα το πάρουν - Αναλυτικά η διαδικασία

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, με την οποία προβλέπεται η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 600 ευρώ, στους δικαιούχους επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες, όπως αυτοί εξειδικεύονται στο άρθρο 2 της παρούσας απόφασης, που έχουν πληγεί οικονομικά, λόγω της εμφάνισης και διασποράς του κορονοϊού COVID-19.