espa banner

Οικονομία

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Οικονομίας.

Τουρισμός: Κουπόνια διακοπών έως και 300 ευρώ - Ποιοι τα δικαιούνται

Μετά από εισήγηση του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο του φορολογικού νομοσχεδίου, φέρνει προς διαβούλευση και προς ψήφιση διάταξη, με την οποία θεσμοθετούνται voucher ύψους έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Γ. Ζαββός: Μείωση των κόκκινων δανείων κατά 30 δις. στο τέλος του 2020

 Ο κ. Ζαββός εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του 2020 θα έχουν ενταχθεί στον Ηρακλή και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, μειώνοντας έτσι κόκκινα δάνεια ύψους 30 δισ. ευρώ από τα χαρτοφυλάκιά τους.

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

Εκείνοι οι οποίοι ήδη έχουν υποβάλει αίτημα για Επίδομα Παιδιού ή θα υποβάλουν αρχική αίτηση ως τα μέσα του Ιουλίου – οπότε θα κλείσει εκ νέου η πλατφόρμα Α21 για την εκκαθάριση της πληρωμής – θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η τρίτη δόση θα καταβληθεί στις 31 Ιουλίου 2020, ημέρα κατά την οποία καταβάλλονται όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.

Άρση μέτρων – Μετακινήσεις: Αγωνία για τον τουρισμό - Οι ακτοπλοίκές γραμμές που προβληματίζουν

Κορονοϊός - Άρση περιοριστικών μέτρων: Ξεκινάει σήμερα, Δευτέρα 25 Μαΐου, το τέταρτο στάδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων, το οποίο εξελίσσεται ομαλά και συνοδεύεται και αυτό όπως και τα προηγούμενα, από αυστηρά μέτρα και κανόνες.

Τράπεζες: Παρατείνεται η διευκόλυνση στην πληρωμή των δόσεων δάνειων

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών γνωστοποιεί την απόφαση των Ελληνικών Τραπεζών μελών της να παρατείνουν, λόγω των δυσμενών συνεπειών της πανδημίας τα υφιστάμενα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Φοροελαφρύνσεις του κορονοϊού που θα μείνουν και μετά την πανδημία - Τι εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

Ελαφρύνσεις τις οποίες εφάρμοσε η κυβέρνηση για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι πολύ πιθανόν να τις εντάξουμε στην κανονικότητά μας και στη μετά κορονοϊό εποχή, όπως διαρρέεται από κύκλους της κυβέρνησης.

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ξεκινά η καταβολή των ποσών

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή των ποσών στις περίπου 100.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες που συμμετείχαν στον δεύτερο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Westnet: Ενίσχυση πωλήσεων και σημαντική αύξηση κερδοφορίας κατά το οικονομικό έτος 2019

Θετικές οικονομικές επιδόσεις και ισχυρή ανάπτυξη του κύκλου εργασιών παρουσίασε το 2019 ο όμιλος Westnet, μέλος του Ομίλου Εταιρειών Olympia. Συνεχίζοντας με επιτυχία την υλοποίηση του στρατηγικού του πλάνου ο όμιλος πρωταγωνίστησε και το 2019 στον τομέα της διανομής προϊόντων και υπηρεσιών τεχνολογίας σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ιδιώτες στον φορέα απόκτησης ακινήτων κόκκινων δανειοληπτών

 Οι θεσμοί ανησυχούν πως ακόμη και αν ένας δανειολήπτης δεν πληρώνει στον δημόσιο φορέα το ενοίκιο που οφείλει προκειμένου να διαμένει στο ακίνητο, το κράτος δεν πρόκειται, για λόγους πολιτικής, να του κάνει έξωση. Για τον λόγο αυτό, ζητούν ο φορέας αυτός να είναι ιδιωτικός ή σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (φωτ. INTIME).

Νέος μηχανισμός στήριξης της απασχόλησης

Oλες οι επιχειρήσεις των οποίων ο τζίρος μειώθηκε τουλάχιστον 20% κατά την περίοδο της κρίσης, αλλά και νέες, που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους εντός του καλοκαιριού, θα μπορούν να ενταχθούν στον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και εξειδίκευσε ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Καμπανάκι θεσμών για τις 250.000 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης

 Στο τέλος Μαρτίου και πριν οι υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ κατεβάσουν τα μολύβια λόγω της επιβολής lockdown, οι εκκρεμείς αιτήσεις για κύρια σύνταξη αυξήθηκαν σε 160.959 από 151.496 στο τέλος Δεκεμβρίου 2019, με εκτιμώμενη δαπάνη περίπου 360 εκατ. ευρώ.

Μειωμένος ΦΠΑ: Πόσο θα πληρώνουμε τον καφέ - Οι μειώσεις στα εισιτήρια των ΜΜΜ

Πιο φθηνά θα πίνουμε το καφέ μας και τα αναψυκτικά μας από 1η Ιουνίου μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης - Μειώσεις θα δούμε και στα εισιτήρια των ΜΜΜ και του σινεμά ελαφρύνοντας έτσι το κόστος για τους εργαζομένους.

Σε βάθος εξαετίας η επιστροφή των αναδρομικών ύψους 3,9 δισ.

 Το πιθανότερο σενάριο είναι οι συνταξιούχοι να δικαιωθούν για το 11μηνο μεταξύ της προηγούμενης απόφασης του ΣτΕ τον Ιούνιο του 2015 και της ψήφισης του ν. Κατρούγκαλου τον Μάιο του 2016. Για το επίμαχο διάστημα το κόστος υπολογίζεται στα 3,26 δισ. για τις κύριες συντάξεις και στα 723 εκατ. για τις επικουρικές.

Συντάξεις Ιουνίου 2020: Πότε ξεκινά η πληρωμή τους - Ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία

Συντάξεις Ιουνίου 2020: Την Παρασκευή 22 Μαΐου θα ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων του Ιουνίου 2020. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020.

Σε 8 δόσεις o φόρος εισοδήματος - Σε 6 δόσεις ο ΕΝΦΙΑ: Ποιοι δικαιούνται έκπτωση

Την εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων σε 8 μηνιαίες δόσεις και του ΕΝΦΙΑ σε 6 μηνιαίες δόσεις προβλέπει διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά την εταιρική διακυβέρνηση ανωνύμων εταιρειών και την κεφαλαιαγορά.

Θετική η αξιολόγηση της Ελλάδας από τους θεσμούς – Ηχηρές προειδοποιήσεις για την οικονομία

Τις σημαντικές μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προκλήσεις με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπη η Ελλάδα μετά την πανδημία του κορονοϊού περιγράφει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεσή της για την έκτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα στη Βρυξέλλες.

Κτηματολόγιο : Σε κίνδυνο βρίσκονται 200 χιλιάδες ιδιοκτησίες

Σε έξι μήνες, οι 165 κάτοικοι του Λάγιου Λακωνίας – που ασχολούνται κυρίως με την καλλιέργεια της ελιάς – θα πρέπει να παραδώσουν τα κλειδιά της περιουσίας τους στο Δημόσιο (!).

Άκτιο-Αμβρακία: Ο αυτοκινητόδρομος που υπόσχεται να σε πάει γρηγορότερα στα Ιόνια νησιά

 Ο άξονας Άκτιο-Αμβρακία και η σύνδεσή του με τη Λευκάδα θα βελτιώσουν τη συνδεσιμότητα των περιοχών με την υπόλοιπη χώρα.

Καθίζηση φορολογικών εσόδων στο 5μηνο

 Οι δαπάνες για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων το διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου εκτοξεύθηκαν. Συνολικά ανήλθαν σε 23,523 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 2,271 δισ. ευρώ έναντι του στόχου.

Τέλος χρόνου για την έκπτωση 25% σε φόρους και δόσεις ρυθμίσεων στην Εφορία

Τελευταία  ευκαιρία να κουρέψουν κατά 25% φόρους (πλην ΦΠΑ και παρακρατούμενους φόρους) και δόσεις ρυθμίσεων έχουν σήμερα οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες εφόσον τακτοποιήσουν σήμερα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Μικρή συμμετοχή στο πρόγραμμα επιδότησης της απασχόλησης

 Στα συρτάρια του υπουργείου Εργασίας είναι και το σχέδιο περιορισμού του προγράμματος «Συν-Εργασία», εφόσον δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση, ώστε τα κονδύλια ύψους 1 δισ. ευρώ να διοχετευθούν τελικά σε άλλες δράσεις στήριξης των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας.

Ερωτήματα και απαντήσεις για εργαζομένους και ανέργους στην εποχή του κορονοϊού

 Οι εργασιακοί σύμβουλοι της Κάριτας Ελλάς απαντάνε σε καίρια ερωτήματα σχετικά με τα εργασιακά. Τι ισχύει για το επίδομα ανεργίας.

Τα κριτήρια επιδότησης δόσης στεγαστικού δανείου από το Δημόσιο

Με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, που αφορούν την αξία της πρώτης κατοικίας, το εισόδημα και την περιουσία του δανειολήπτη, θα επιδοτεί το Δημόσιο τη δόση του στεγαστικού δανείου για όσα νοικοκυριά πλήττονται από την οικονομική κρίση λόγω πανδημίας.

ΟΚΕ για κορονοϊό: Απαραίτητη η ευρύτερη δυνατή συναίνεση στα μέτρα στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας

 Κείμενο Παρέμβασης της Ο.Κ.Ε. για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην οικονομία. Οι προτάσεις των κοινωνικών εταίρων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Βρούτσης: Τον Ιούλιο δύο προγράμματα στήριξης για 12.000 ανέργους

Τον Ιούλιο αναμένονται δύο νέα στοχευμένα προγράμματα στήριξης και επανένταξης στην αγορά εργασίας για 12.000 ανέργους ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων

Αναστασόπουλος στο Newsbomb.gr:«Ο νόμος Κατσέλη οδηγεί σε πτώχευση- Οι δανειολήπτες απροστάτευτοι»

Δέκα χρόνια από την έναρξη της οικονομικής κρίσης και της νομοθέτησης του νόμου Κατσέλη, για ακόμα μια φορά στο παρά πέντε, συζητάμε για το τι πρέπει να γίνει με τα κόκκινα δάνεια, τους πλειστηριασμούς και το αν θα πρέπει να δοθεί παράταση στη δυνατότητα ρύθμισης των ενυπόθηκων δανείων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία λήγει την 30η Απριλίου 2020.

Κτηματολόγιο: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν πάρκινγκ και αέρα

Τον ύπνο τους έχουν χάσει το τελευταίο διάστημα 2 χιλιάδες ιδιοκτήτες θέσεων πάρκινγκ σε πολυκατοικίες μόνο στο Δήμο Αθηναίων- που έχουν χτιστεί στις δεκαετίες του ’70 του ’80 αλλά και του ’90, καθώς και δεκάδες χιλιάδες στους υπόλοιπους δήμους του Λεκανοπεδίου αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας .

Πρώτη κατοικία: Το «μεταβατικό» πλαίσιο προστασίας και η επιδότηση δανείου - Ποιοι ωφελούνται

Θέμα λίγων ημερών οι ανακοινώσεις για το νέο πλαίσιο προστασίας της α΄κατοικίας, ενώ «κλείδωσαν» και τα κριτήρια για τις επιχειρήσεις που θα μοιραστούν το ένα δισ. ευρώ από την «επιστρεπτέα προκαταβολή».

Στο τραπέζι τρία σενάρια μείωσης της προκαταβολής φόρου

Γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, τονίζοντας παράλληλα ότι τον προσεχή Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει ο επανασχεδιασμός της πολιτικής μείωσης φόρων.

Επίδομα 600 ευρώ: Ποιοι και πότε θα το πάρουν - Αναλυτικά η διαδικασία

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, με την οποία προβλέπεται η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 600 ευρώ, στους δικαιούχους επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες, όπως αυτοί εξειδικεύονται στο άρθρο 2 της παρούσας απόφασης, που έχουν πληγεί οικονομικά, λόγω της εμφάνισης και διασποράς του κορονοϊού COVID-19.

ΟΠΕΚΑ: Οι ημερομηνίες πληρωμής των επιδομάτων

ΟΠΕΚΑ - Όλες οι ειδήσεις: Μια σειρά από επιδόματα και παροχές θα καταβάλει την τελευταία εργάσιμη ημέρα του τρέχοντος μήνα, δηλαδή την Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) στους δικαιούχους.

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Υπ. Φιλ. Δραγούμη 11

Τ.Κ: 54635

Ώρες Κοινού: Κατόπιν Ραντεβού

Κινητό:6981214565

email: info@elenimichala.com